Verslag 12e Historische Bridgetocht

hbslogo

Zaterdag 3 September, om half 7 gaat de wekker… Daar gaan we dan, eindelijk! Maanden voorbereiding en vandaag gaan we zien of het allemaal, weer, gelukt is.

Gisteren zijn alle locaties voorzien van de benodigde tafels, stoelen en bridgespullen. Ook de Grote of Sint Janskerk is klaar om alle deelnemers en alle medewerkers te ontvangen. De weergoden lijken ons wederom goed gezind. Niets staat ons in de weg om er een fantastische dag van te maken.

En zo geschiedde!
Natuurlijk waren er wat kleine schoonheidsfoutjes. Drie paren zaten even in spanning omdat hun inschrijving niet helemaal goed was verwerkt. Maar dit was snel opgelost en zo konden alle 220 paren al om 10.00uur op zoek naar hun eerste locatie. Ook waren er, de inmiddels traditionele, opstartproblemen bij een enkele bridgemate (beter bekend als 'kastje'). Gelukkig waren deze problemen makkelijk te verhelpen en verliep alles op alle locaties nog voor het einde van de eerste ronde vlekkenloos.

De deelnemers kwamen ook dit jaar weer op bijzondere historische plekjes. Zo was daar de Bed & Breakfast aan de Lange Haven. Een prachtig, historisch pand en dit jaar nieuw in de tocht! Ook De Waag is een nieuwkomer. Sinds kort het prachtige onderkomen van de Schiedamse VVV. De meest bijzondere locatie was misschien wel Huize Damen. Misschien iets te ver uit de route, maar wel een prachtig gerenoveerd woonhuis. En hoe vaak komt het voor dat je bij onbekenden thuis mag bridgen? Dat de bewoners dan ook nog de voorzitter van Bridgeclub Schiedam '59 en haar man zijn, maakt het helemaal af.

Een oude bekende, maar daarom niet minder leuke locatie, is de Vlietlander. Deze heeft ook dit jaar weer elke ronde vanuit de Oude Sluis de Lange Haven op en neer gevaren. Gelukkig maar, want het scheelde niet veel of de Vlietlander had Schiedam helemaal niet kunnen bereiken. Dankzij de weergoden die voor mooi en rustig weer hebben gezorgd en 2 onverschrokken schippers die de Nieuwe Waterweg niet schuwen, was de tocht vanuit Maasland naar Schiedam gelukkig geen enkel probleem.

Om half zes begon de Grote Kerk vol te lopen met deelnemers in afwachting van de uitslag. Rond zes uur konden we beginnen met het bekendmaken van de vijf winnaars van de prijsvraag. Om kwart over zes uur was de uitslag beschikbaar en werden de persoonlijke scorebriefjes beschikbaar gesteld. Een mooi moment om zowel alle medewerkers (onze "blauwe brigade") als de organisatie te bedanken.

Vervolgens kon de officiele uitslag worden bekend gemaakt.

Winnaars waren dit jaar het paar Wim Veldhuis & Sonja Veldhuis met een percentage van 73,65%.

Winnaars

Bridgeclub Schiedam '59 is zeer trots op onze eigen Jan Willen Engelsman & Peter Seij. Zij werden tweede met 68,33%

Op de derde plek werd beslag gelegd door Ruud Mulder & Gert Jan Dogterom. Zij behaalde de zeer verdienstelijke score van 67,12%.

Alles bij elkaar was ook de 12de editie van de Historische Bridgetocht Schiedam weer een geslaagde editie. Wij kijken er dan ook naar uit om de 13de te mogen gaan organiseren.

Zet daarom zaterdag 2 September vast in uw agenda! Hetzelfde geldt voor maandag 6 maart, want dan zal de inschrijving voor de 13de Historische Bridgetocht Schiedam van start gaan.

Wij hopen tot volgend jaar!

Marianne, Marion, Jan-Willem, Nanne, Ilona en Maaike