Verslag 11e Historische Bridgetocht

hbslogo

Op zaterdag 5 september  is, nadat de wekker is afgelopen, de eerste actie een blik naar buiten werpen om te kijken hoe het weer is. Gelukkig wat wolkjes, wat blauw en een klein zonnetje. Een heel groot verschil met de hoosbuien van de avond ervoor.

Om kwart voor acht een afmelding van iemand waar het water ’s nachts de woning is binnengedrongen. Gelukkig voor de partner en de organisatie had 2 dagen ervoor iemand zich als invaller gemeld, dus dit brandje was snel geblust. Om tien voor tien had ieder paar zich gemeld en kon iedereen zijn startlocatie opzoeken.

De weergoden waren ons ’s ochtends echter niet zo goed gestemd als andere jaren, toch nog een aantal buien, maar de meeste op het moment dat er gespeeld werd en niet in de looppauzes.

Na wat perikelen met gidsbriefjes die op de verkeerde locatie terecht waren gekomen en bridgemates die op gang moesten komen, verliep de dag verder rustig en ging er ’s middags toch weer een zonnetje schijnen.

De deelnemers kwamen ook dit jaar weer op bijzondere historische plekjes zoals bijvoorbeeld de Korenbeurs, waar sinds deze zomer de bibliotheek is gehuisvest. Een bijzondere en gezellige entourage. Ook het Zakkendragershuisje was dit jaar, na de uitgevoerde restauratie, weer één van de locaties en werd, naast onze eigen medewerker, bemand door 2 leden van het Zakkendragersgilde.

Een andere gerestaureerde locatie is de Havenkerk, een prachtig pand waar altaarpodium gebruikt werd om te bridgen. Naast de mooie schilderijen en glas-in-lood ramen werd er ook goed gebruik gemaakt van de akoestiek van dit pand en verraste één van onze medewerkers de deelnemers met prachtig gezang, dit maakte het rondje bridge in deze locatie tot een zeer speciale belevenis (Dank je wel Kees).

Om half zes begon de Grote Kerk vol te lopen met deelnemers in afwachting van de uitslag. Om zes uur was deze beschikbaar en werden er persoonlijk scorebriefjes beschikbaar gesteld. Al snel bleek dat de scores wel juist waren, maar dat in het enthousiasme het kopiëren van de percentages per spel niet helemaal juist was gegaan. Gelukkig had dit alleen effect op de persoonlijke scorebriefjes en niet op de uitslag. Dus werd er dit jaar een record gevestigd door vóór half zeven met de uitslag te beginnen.

Voorafgaand aan de uitslag werden, volgens de traditie, de medewerkers en de organisatie bedankt Daarna was het de beurt aan de 5 winnaars van de prijsvraag die dit jaar door 17 deelnemers foutloos werd beantwoord.

Vervolgens werd de officiele uitslag gepresenteerd.

Winnaars waren dit jaar het paar Gerard van der Heijden & Mia van Sloun met een percentage van 70,36.

foto winnaars 11e Historische Bridgetocht

Zij werden goed op de hielen gezeten door het paar Leontien Hoogweg-Spek & Peter Hoogweg met 69,59%.

2e prijs

Op de derde plek werd beslag gelegd door leden van Bridgeclub Schiedam ’59 en wel door Jan Willem Engelsman & Peter Seij met 68,97%.

3e prijs

Na de uitslag ging iedereen al dan niet direct, er waren ook nog wat mensen die eerst hun gewonnen flessen wijn soldaat maakten, weer hun eigen weg.

Al met al was het weer een bijzonder geslaagde editie van de Historische Bridgetocht, getuige de vele complimenten en positieve reacties die wij hebben ontvangen.

Ook wij hebben er weer van genoten en gaan ons warm lopen voor de 12e editie op zaterdag 3 september 2016.

Noteer deze datum vast in uw agenda en ook die van 2 maart 2016, want dan start de inschrijving.

Tot volgend jaar.

Marianne, Marion, Jan-Willem, Nanne, Frans, Ilona en René