Misschien wel de gezelligste bridgeclub van Schiedam......

Clubinformatie

Clubavond: Maandag

 

Aanvangstijd:  19:30

 

Speellocatie:   

Wijkcentrum De Erker
Jan van Avennestaat 32
3117PR Schiedam

 

Clubinformatie:

Secretaris Schiedam '59

010-2470568

secretariaat@schiedam59.nl

 

Afmelden voor de
competitieavond:

maandag vóór 17:00 uur

via de Clubtelefoon:
06-25313256

of per e-mail:
schiedam59@gmail.com

 

Bankrelatie:

NL28 INGB 0003 5390 46

t.n.v. Bridgeclub Schiedam '59

te Schiedam

Verslag

Verslag 14de Historische Bridgetocht

 

Een bijzondere dag op bijzondere plekken in een prachtige stad.

 

Het wordt misschien wat flauw, want wie vaker aan de Historische Bridgetocht Schiedam heeft meegedaan, weet dat wij elk jaar weer het verslag beginnen met het weerbericht. Maar dat is nu eenmaal het enige aspect waar wij als organisatie geen controle over hebben. En wat was het weer een schitterend weer! Dat was dit keer geen verrassing voor ons. Het was nog ruim 30 graden in Nederland toen wij al wisten dat het tussen de 20 en 25 graden en droog zou zijn op zaterdag 1 september. De weergoden, die ons zo goed gezind zijn, hebben inmiddels ook gezorgd voor vrij nauwkeurige lange termijn voorspellingen.

Vol goede moed gingen wij dan ook zaterdag ochtend naar de Grote of Sint-Janskerk om de laatste spullen op hun plek te zetten. Onze deelnemers waren zeer punctueel dit jaar; ruim voor 9.00 uur waren de eersten al

aanwezig. Om 9.45 uur had iedereen zich ingeschreven.

We begonnen de dag met wat strubbelingen met de bridgemates, die door de dag heen helaas her en der van terugkerende aard bleken. Dit kon gelukkig allemaal snel opgelost worden. Ook was er wat onduidelijkheid op de gidsbriefjes. Wij hebben graag dat iedereen een gezellige dag heeft. Maar om nu bij elkaar op schoot te moeten zitten omdat het gidsbriefje aangeeft dat beide paren Oost/West moeten zitten, is misschien wat overdreven. Gelukkig boden de bridgemates en niet te vergeten onze wedstrijdleiding hier duidelijkheid voor onze deelnemers.

Al snel was iedereen dan ook gezellig aan het bridgen op de mooiste locaties in Schiedam. Hier waren vier volledig nieuwe locaties bij! Twee daarvan zijn particuliere woonhuizen. Zo konden onze deelnemers een kijkje nemen in de Stadstimmerwerf en de Witte Lelie en bridgen bij hen in de woonkamer.

Heel blij zijn wij met de toevoeging van Distilleerderij Dirkzwager. Misschien niet de gezelligste locatie, maar een oud pand van de familie Dirkzwager mag in een tocht als deze niet ontbreken! Bridgen tussen de kunstwerken van Jacques Tange is en blijft bijzonder. Dit jaar in zijn Galerieshop aan de Schie.

Al snel was het tijd om te lunchen. Hier willen wij Perry van der Ree, Kookstudio door Annabel en alle locaties die dit zelf hebben verzorgd heel hartelijk voor danken! Helaas is het voor een klein deel van onze deelnemers niet helemaal goed gegaan. Gelukkig hebben wij dit met de deelnemers in kwestie op kunnen lossen.

De middag verliep al even zonnig als de ochtend en iedereen genoot zichtbaar. Velen kwamen aan het eind van de dag terug naar de kerk. Net na 18.00 uur lagen hier de persoonlijke scorebriefjes al klaar!

 

En de winnaar is…

De winnaars van de 14de Historische Bridgetocht Schiedam zijn:  Jos van den Dool en Peter Seij

Met een monsterscore van 70,88%. Goed gedaan heren, B.C. Schiedam ’59 is trots op jullie!

 

IMG 1267 Medium

De tweede plaats is behaald door:

Ger van den Bosch & Richard van Tricht met 69,54%

 

Op de derde plek werd beslag gelegd door Ton Verdoes & Maarten Gorter. Zij behaalde de zeer verdienstelijke score van 67,89%.

 

Wij hebben enorm van deze dag genoten en wij hopen natuurlijk dat dit voor u niet anders is. Ook vanaf deze plaats willen wij heel graag onze medewerkers nog eens heel hartelijk bedanken. Jullie zijn helden! Wij zijn nu een beetje moe en gaan wat uitrusten. Maar in het voorjaar beginnen wij met heel veel plezier weer aan de voorbereidingen voor de 15de Historische Bridgetocht Schiedam. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 7 september 2019.

 

Zien we jullie dan?

 

Marianne Broeren

Jan-Willem van Diepen

Maaike Broeren

Ilona Smeets

Nanne Dopper