Misschien wel de gezelligste bridgeclub van Schiedam......

Clubinformatie

Clubavond: Maandag

 

Aanvangstijd:  19:30

 

Speellocatie:   

Wijkcentrum De Erker
Jan van Avennestaat 32
3117PR Schiedam

 

Clubinformatie:

Secretaris Schiedam '59

010-2470568

secretariaat@schiedam59.nl

 

Afmelden voor de
competitieavond:

maandag vóór 17:00 uur

via de Clubtelefoon:
06-25313256

of per e-mail:
schiedam59@gmail.com

 

Bankrelatie:

NL28 INGB 0003 5390 46

t.n.v. Bridgeclub Schiedam '59

te Schiedam

Verslag 2017

Verslag 13e Historische Bridgetocht

 hbslogo

 De 13de Historische Bridgetocht Schiedam: Een zonovergoten dag

 

Tot 14.00 uur buien, daarna droog. Dat zijn de hele week de weersvoorspellingen geweest en als organisatie hielden wij dan ook ons hart vast. Twaalf keer hadden we mooi weer gehad. En dan nu de dertiende, een ongeluksgetal…het zal tocht niet?!

Op vrijdag hebben we, in de regen, met zijn allen alle locaties voorzien van biddingboxen, spellen, tafelbladen en alle benodigdheden om onze deelnemers en medewerkers een zorgeloze dag te bezorgen. Wat dat betreft hadden wij alles onder controle en alles in eigen had. Maar dat weer zat maar niet mee.

Dus toen op zaterdag 2 September de wekker afliep, ging dat gordijn heel snel open. En daar was…de zon! En die zon is de hele dag heerlijk blijven schijnen. En wat helpt dat ontzettend mee om van de 13de Historische Bridgetocht Schiedam een geslaagde editie te maken.

 

Want een geslaagde editie was het. En natuurlijk was dat niet alleen dankzij het prachtige weer. Niet in de laatste plaats hielp het heel erg dat alle 220 paren die zich hadden ingeschreven er ook daadwerkelijk waren. “We zijn compleet!”, wordt er dan opgelucht en in koor door de gehele organisatie geroepen. En niet alleen was iedereen er, iedereen had ook nog eens zijn beste humeur meegenomen!

Daarnaast waren er ook dit jaar weer pareltjes van locaties.

Zo was daar  Museum en Distilleerderij de Tweelingh, terug van weggeweest. Hetzelfde geldt voor de Havenkerk en het Jenevermuseum. Allemaal prachtige gebouwen met een nog mooier verhaal. Wat fijn dat we daar weer welkom waren!

Er was ook een nieuwkomer: Prego. Een lang gekoesterde wens van de organisatie en met de komst van de nieuwe Taanbrug over de Lange Haven was het ook eindelijk mogelijk Prego in de route op te nemen.

 

Gelukkig waren we bij een hoop oude bekende ook dit jaar weer welkom: de Grote of Sint Janskerk, waar we ook dit jaar weer mochten starten en eindigen. Sjiek, waar we zelfs op hun tijdelijk locatie meer dan welkom waren. En al die andere prachtige locaties die van deze Bridgetocht een Historische Bridgetocht maken.

De dag verliep voorspoedig; zonder grote obstakels en vooral met heel veel genieten was het voor we het wisten 17.30 uur. Tijd om weer naar de Grote of Sint Janskerk te gaan voor de prijsuitreiking. Na het uitreiken van de prijzen voor de prijsvraag en het bedanken van de medewerkers en de organisatie, was die prijsuitreiking rond 18.30 uur dan ook een feit.

 

De winnaars van de 13de Historische Bridgetocht Schiedam zijn:  Pau Tchang & Richard Schouten

Met een prachtig score van 68,14%

 

IMG 0820

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Bridgeclub Schiedam ’59 mag weer trots zijn; de tweede plaats is behaald door onze eigen

Pieter Meijer & Paul Fokkelman met 67,48%

 

Op de derde plek werd beslag gelegd door Rens Hamers & Hans van Kempen. Zij behaalde de zeer verdienstelijke score van 67,27%.

 

Wij willen iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze editie van de Historische Bridgetocht Schiedam heel hartelijk danken. Het was echt niet mogelijk geweest zonder jullie!

Wij kijken er naar uit om ook van de 14de editie een fantastisch feest te gaan maken en zullen vast met de weergoden in onderhandeling gaan over Zaterdag 1 September 2018.

Zien we jullie dan?

 

Marianne Broeren

Jan-Willem van Diepen

Marion Bakker

Ilona Smeets

Nanne Dopper

Maaike Broeren